Det handler ikke om anerkendelse, men patientsikkerhed

20. april 2023 - Heidi S. Rønde

Kære medlemmer.

Så kom der svar på DSMF & DSKOs møde i Sundhedsministeriet d 22. april 22.

Som I hørte på Generalforsamlingen sidste år, havde DSMF godt hjulpet af formanden for DSKO fået sat et møde op i Sundhedsministeriet sammen med repræsentanter fra Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor vi skulle tale om de gentagne afslag på autorisation af de danske hospitalsfysikere.

Som frygtet endte det med endnu et afslag. Til mødet var både Lotte (daværende formand for DSKO) og jeg velforberedte og havde (mod)argumenter klar – afslagene har jo bundet i både patientsikkerheden (det argument forstår vi stadig ikke) og i arbejdets fri bevægelighed. Vi håbede, at det ville være givtigt med et fysisk møde, hvor vi kunne uddybe vores argumenter og have en konstruktiv debat. Desværre minder både svar og begrundelse utrolig meget om de svar, vi har fået tidligere, bare beskrevet med andre ord/formuleringer.

Det er en stor skuffelse, at vi endnu engang har fået afslag!

Vi forstår ikke deres argumenter, det har aldrig været ønsket om en officiel anerkendelse, men netop patienternes sikkerhed, der har været i spil. Det arbejde, vi udfører, er forbundet med stor risiko, hvis det ikke udføres korrekt, som også er nævnt i loven vedr strålebeskyttelse. I ved alle, hvad vi laver og hvor stor en rolle vi spiller for sikkerheden ifm. ioniserende stråling.
Og jeg bliver ekstra skuffet, når det bliver brugt imod os, at vi som faggruppe har høj fokus på patientsikkerhed og laver få fejl.

Det er fire år siden, at den sidste henvendelse blev sendt til Søren Brostrøm, der efter en rundtur til Sundhedsministeriet, Styrelsen for Patientsikkerhed… og endnu et afslag i 2022 førte frem til dette møde.

Der har været lagt en masse energi og kræfter i det arbejde. Nu skal vi lige sunde os og se, om vi har flere skud i bøssen. Jeg er stadig af den klare overbevisning, at hospitalsfysikere bør høre ind under autorisationsloven.

Jeg vil også gerne sige en stor tak til hele DSKOs bestyrelse og de nu tidligere formænd Lars Henrik Jensen og Lotte Engell-Nørregård for at bakke op om DSMF og kæmpe denne kamp med os.

Mvh
En meget skuffet formand
Heidi S. Rønde

DSMF DSKO SUM

Skriv en kommentar

Du skal være logged ind for at deltage i debatten. Du kan logge ind her