Markant flere rapporterer om utilsigtede hændelser

16. februar 2011 - Klaus Seiersen

Antallet af rapporteringer om utilsigtede hændelser stiger. I 2010 modtog Sundhedsstyrelsen i alt 34.418 analyserede rapporter om utilsigtede hændelser fra regioner, kommuner og private sygehuse, hvilket er en stigning på 36 procent i forhold til året før.

Chef for Tilsyn i Sundhedsstyrelsen Anne Mette Dons fremhæver, at stigningen er et udtryk for en kulturændring, hvor sundhedspersoner taler mere åbent om utilsigtede hændelser, og hvor de personer, der rapporterer, har en følelse af, at det forbedrer patientsikkerheden.

Læs hele nyheden hos Sundhedsstyrelsen.

Debat 2 kommentarer

Du skal være logged ind for at se kommentarerne. Du kan logge ind her

Skriv en kommentar

Du skal være logged ind for at deltage i debatten. Du kan logge ind her