Her kan du downloade DSMFs Datapolitik og fortegnelse over persondatabehandling i DSMF.
Dansk Selskab for Medicinsk Fysik (DSMF) er et videnskabeligt selskab, der ifølge vedtægterne har følgende formål:
I 1963 blev The International Organisation for Medical Physics (IOMP) stiftet, og i 1980 fulgte The European Federation of Organisations for Medical Physics (EFOMP). I kølvandet på dette fulgte et forøget ønske om formel kontakt til disse foreninger, hvorfor flere lande (deriblandt Danmark) stiftede deres egne selskaber for medicinsk fysik.
DSMF blev stiftet som “Dansk Forening for Medicinsk Fysik” på et seperat fysikermøde den 6. november 1981 i Karrebæksminde i forbindelse med et møde i Dansk Selskab for Onkologi og Radioterapi. I 1982 blev foreningen formelt medlem af både EFOMP og IOMP, hvilket netop var en væsentlig begrundelse for stiftelsen. Ved generalforsamlingen i marts 1990 besluttedes det, at foreningen skiftede navn til det nuværende Dansk Selskab for Medicinsk Fysik.
Begrundelsen var den principielle forskel i, at en forening består af medlemmer med samme interesse, mens medlemmerne af et fagligt selskab har den samme uddannelsesmæssige baggrund og arbejder indenfor et specifikt fagområde. Et selskab er således naturligt for f.eks. offentlige myndigheder at rådføre sig med.
I oktober 1999 får selskabet sin første hjemmeside på www.dsmf.org. Denne side holder helt til januar 2011, hvor en ny og professionel hjemmeside indkøbes. Gamle udgaver af hjemmesiden kan ses hos Internet Archive.
En liste over selskabets tidligere formænd kan ses her.
I forbindelse med oprettelsen af hjemmesiden i 1999 opstod behovet for et foreningslogo. Bestyrelsen udskrev derfor en logokonkurrence med deadline den 1. december 2000. Vinderen blev Mia Selin, der ses på dette screenshot fra den gamle hjemmeside, hvor hun modtager præmien på 3.000 kroner. I forbindelse med indkøb af ny hjemmeside i 2010 var kravet angående layout blot, at selskabets logo skulle indgå i det nye design.
Hovedkonto:
Konto nr.: | 5026-0001030428 (Jyske Bank) |
SWIFT adr.: | JYBADKKK |
IBAN nr.: | DK5150260001030428 |
CVR/SE nr.: | 28 06 26 05 |
Symposium-konto:
Konto nr.: | 5026-0001214113 (Jyske Bank) |
SWIFT adr.: | JYBADKKK |
IBAN nr.: | DK6950260001214113 |
Kassereren kan kontaktes på e-mail: kasserer@dsmf.org.
Hvis du ønsker at blive medlem af DSMF og iøvrigt opfylder betingelserne, som beskrevet i selskabets vedtægter §3. Skal du vælge et passende medlemsskab og trykke “Bliv medlem”. Derefter skal ud udfylde formularen. Du vil så modtage en bekræftelse på dit medlemskab.
Kontingentet beløber sig til 375 kr. pr. år for ordinære medlemmer og 100 kr. pr. år for ekstraordinære medlemmer, og bliver opkrævet første gang efter næste generalforsamling.
Ifølge vedtægterne gælder, at æresmedlemmer og pensionerede medlemmer er kontingentfrie. Dog skal de kontingentfrie medlemmer være registreret i medlemsdatabasen med en gyldig emailadresse, så kontaktoplysninger løbende kan ajourføres.
FORMAND
Christian Skou Søndergaard
Dansk Center for Partikelterapi
Aarhus Universitetshospital
Palle Juul-Jensens Boulevard 99
8200 Aarhus N
Tlf.: +45 29777629
E-mail: bestyrelse@dsmf.org
KASSERER
Kenni Engstrøm
E-mail: kasserer@dsmf.org
SEKRETÆR
Ivanka Sojat Tarp
Tlf.: +45 4074 7872
E-mail: bestyrelse@dsmf.org
Bemærk: DSMF annoncerer gerne for stillingsopslag, der er relevante for hospitalsfysikere, såfremt disse kommer fra offentlige institutioner, hospitaler, regioner, universiteter eller non-profit organisationer. Private virksomheder kan tilsvarende få stillingsopslag på hjemmesiden, dog mod betaling af 1.000,- kr.
WEBMASTER
Klaus Seiersen
Tlf.: +45 6062 1180
E-mail: klauseie@rm.dk
Christian Skou Søndergaard
Lars Poulsen Toldbod
Anders Frodo Stegmann Mikkelsen
Sidsel Damkjær
Linus Daniel Leonhard Dachstein
Kenni Engstrøm
Ivanka Sojat Tarp
(Læs om hospitalsfysikeruddannelsen her)
Lars Jødal
(Nuklearmedicin)
Kenni Engstrøm
(Onkologi)
Lars Poulsen Tolbod
(Bestyrelsesrepræsentant)
Bjarke Mortensen
(Onkologi)
Hanne N. Waltenburg
(Sundhedsstyrelsen)
Eddi ravn Albrechtslund
(Nyuddannede)
(Danske Regioner)
Jytte Bak
(Radiologi)
(Læs om CPD-systemet her)
Asbjørn Seegert
(Radiologi)
Kirsten Leegård Jakobsen
(Onkologi)
Poul-Erik Braad
(Bestyrelsesrepræsentant)
Nikolaj Kylling Gyldenløve Jensen
(Onkologi)
Her samler vi information om Special Interest Groups (SIGs) under DSMF:
2024: Annette Ross Jakobsen (annette.ross.jakobsen@rn.dk)
Fokusområde: Behandling
Formålet med Interessegruppen National Patientsikkerhed’s arbejde er at bidrage til, at der skabes konsensus og systematik i patientsikkerhedsarbejdet inden for strålebehandling. Gruppen skal forestå udarbejdelsen af nationale årsrapporter over strålerelaterede patientsikkerhedsproblemer ved anvendelsen af det internationale kategoriseringsredskab ’Radiotherapy Pathway Coding’ og en ’patientcentreret kodning’ i gennemgang og sagsbehandling af strålehændelser i DPSD.
SIG Gruppen skal desuden forestå analyser af udvalgte sikkerhedsproblemer og udvikle fremadrettede forebyggelsestiltag. Endvidere skal gruppen stå for at undervise samt understøtte videndeling og erfaringsudveksling mellem stråleterapicentrene.
Gruppen består af 1-2 repræsentanter fra alle stråleterapi-afdelinger i Danmark. Repræsentanterne har typisk ansvaret for eller deltager i det lokale UTH-sagsbehandlingsarbejde og kan repræsentere alle faggrupper, som arbejder indenfor stråleterapi. Gruppens medlemmer skal udøve erfaringsudveksling blandt deltagerkredsen med henblik på at sikre ensartet registreringspraksis samt læring i forhold til håndtering af UTH-arbejdet i egen afdeling.
Der afholdes 2 årlige møder. Den afdeling, der er vært for mødet, har ansvaret for at udarbejde dagsorden og referat samt varetage mødelederrollen.
Der er udarbejdet en procedure, som følges i forbindelse med lokale indberetninger til patientsikkerhedsdatabasen DPSD (Sundhedsvæsnets rapporteringssystem). Det opfordres til, at man på de lokale UTH-møder kategoriserer alle hændelser efter to systemer: 1) En patientcentreret kodning (konsekvens-kodning), som tager udgangspunkt i patientens oplevelse af hændelsen (faktuelt og potentielt) og 2) det internationale rapporteringssystem Radiotherapy Pathway Coding (RPC-kodning). Dertil kommer selve alvorlighedsgraden af hændelsen (faktuel skade).
En gang om året trækkes anonymiserede data ud lokalt og data fra alle stråleterapicentre i landet samles. På baggrund af data fra det forrige år fokuseres arbejdet i det følgende år på et relevant område. Gruppen udarbejder hvert år en rapport med udgangspunkt i forrige års statistik over hændelser, som dels analyserer resultaterne og dels fremlægger anbefalinger om fremtidige tiltag med henblik på at nedbringe eventuelle systematiske hændelser og udbrede læring blandt stråleterapicentrene i Danmark. Rapporten publiceres på DSMF’s hjemmeside.
År | Kontaktperson for DSMF/Tovholder | Fokusområde | Bemærkninger |
2023 | Harald Spejlborg | Dosisplanlægning | |
2024 | Annette Ross Jakobsen (annette.ross.jakobsen@rn.dk) | Behandling | |
Thilde Kofoed
Center for It, Medico og Telefoni
Medico, Billeddiagnostik
Nordsjællands Hospital
E-mail: inger.mathilde.kofoed@regionh.dk
Her kan der uploades dokumenter fra SIG’en.
Graham Peter Freestone
Certified Radiation protection expert
Zealand University Hospital
Department of Oncology & Palliative Care
Radiotherapy in Næstved.
Telefon: +45 93 57 11 69
E-mail: graf@regionsjaelland.dk
ONKOLOGI:
NUKLEAR MEDICIN:
Formålet med denne SIG, er at skabe et netværk for de fysikere, som er involverede i bunkerdesign og Strålebeskyttelse. Medlemmerne er angivet med grenspeciale og yderligere oplysninger kan hentes bag medlemslogin.
RADIATION PROTECTION OF LINAC BUNKERS.
A USER-FRIENDLYAPPROACH
Poul-Erik Braad
Nuklearmedicinsk Afdeling
Odense Universitetshospital
E-mail: poul-erik.braad@rsyd.dk
Danmarks repræsentant i udvalget er Poul-Erik Braad.
NACP har to fysik-grupper, som skal arbejde for nordisk netværksdannelse og -samarbejde.
Læs om Nuclear Medicine Physics Committee (NMPC) på NACPs hjemmeside.
Ahmed Jibril Abdi
Medicoteknik
Odense Universitetshospital
E-mail: ahmed.abdi@rsyd.dk
Danmarks repræsentant i udvalget er pr. 15. januar 2016 Ahmed Jibril Abdi.
NACP har to fysik-grupper, som skal arbejde for nordisk netværksdannelse og -samarbejde.
Læs om Radiological Physics Committee (RPC) på NACPs hjemmeside.
Søren Baarsgaard Hansen
Nuklearmedicin og PET
Aarhus Universitetshospital
E-mail: soerehse@rm.dk
Danmark har 5 repræsentanter i udvalget:
NACPs Scientific Committee hjælper NACP dels med uddeling af grants, og dels med det videnskabelige program til konferencen, der afholdes hvert tredje år.
Læs om Scientific Committee på NACPs hjemmeside.
DSMFs bestyrelse vil meget gerne modtage forslag til nye landsdækkende, faglige arbejdsgrupper, så hvis du går og savner en gruppe, hvor du kan udveksle faglige erfaringer med kollegaer, så send endelig en mail til bestyrelse@dsmf.org. Der vil være mulighed for økonomisk støtte fra selskabet til mødeaktivitet.
SIG-beskrivelse vedtaget i bestyrelsen 31. marts 2016:
En Special Interest Group (SIG) under Dansk Selskab for Medicinsk Fysik (DSMF) er en faglig arbejdsgruppe, der fungerer på tværs af afdelinger og institutioner med henblik på at udveksle erfaringer om et specifikt emne og/eller at løse en opgave af fælles interesse.
Gruppen har mulighed for at samle kontaktoplysninger, informationer og dokumenter om gruppens arbejde på egen underside af www.DSMF.org. Gruppens arbejde afrapporteres løbende til bestyrelsen og til selskabets generalforsamling.
DSMF tilbyder mulighed for økonomisk støtte i forbindelse med SIGens mødeaktiviteter. Som udgangspunkt refunderes rejseudgifter og mødeforplejning i et rimeligt omfang, men eventuelt andre udgifter kan tilsvarende dækkes efter særlig aftale.
For at blive betegnet som en SIG under DSMF skal gruppen langt overvejende bestå af medlemmer af DSMF, men den er dog ikke begrænset hertil. Således kan enkelte ikke-medlemmer eller repræsentanter fra organisationer og virksomheder deltage i gruppen, såfremt det skønnes at være en fordel for arbejdet.
En SIG udpeger en tovholder, der står for at koordinere arbejdet og for at afrapportere arbejdet til bestyrelsen og selskabets medlemmer.
Søren Holm
Jens Edmund
Anders Frodo Mikkelsen
Christian Rønn Hansen
Lars Jødal
DSMF uddeler én gang årligt “Ung fysiker-prisen” på 20.000 kr.
Tidligere modtagere af prisen er:
Årstal | Modtager |
2024 | Malene Eppler Bak (Rigshospitalet): “Clinical experiences with online adaptive radiotherapy of vulvar carcinoma“ |
2023 | Raul Argota Perez (Aarhus Universitetshospital): “Evaluating principal component analysis models for representing anatomical changes in head and neck radiotherapy“ |
2022 | Kenni Højsgaard Engstrøm (Odense Universitetshospital): “Automatic treatment planning of VMAT for left-sided breast cancer with lymph nodes” |
2021 | Morten B. Jensen (Aarhus Universitetshospital): “Diffusion tensor magnetic resonance imaging driven growth modeling for radiotherapy target definition in glioblastoma” |
2020 | Thomas Lund Andersen (Odense Universitetshospital): “Improving Contrast and Detectability: Imaging with [55Co]Co-DOTATATE in Comparison with [64Cu]Cu-DOTATATE and [68Ga]Ga-DOTATATE“ |
2019 | Henrik D. Nissen (Vejle Sygehus): “Improved heart, lung and target dose with deep inspiration breath hold in a large clinical series of breast cancer patients“ |
2018 | Thomas Ravkilde (Aarhus Universitetshospital): “Dynamic multileaf collimator tracking and dose delivery for moving targets in radiotherapy“ |
2017 | Ane Appelt (Vejle Sygehus): “Radiation dose-response model for locally advanced rectal cancer after pre-operative chemoradiotherapy“ |
2016 | Katrin Håkansson (Rigshospitalet): “Prescribing and evaluating target dose in dose-painting treatment plans“ |
2015 | Helge Thisgaard (Nuklearmedicin, OUH): “Accelerator based production of Auger-electron-emitting isotopes for radionuclide therapy“ |
2014 | Dennis Tideman Arp (Afdeling for Medicinsk Fysik, Aalborg Universitetshospital): “Exactrac X-ray and Beam Iisocenters – What’s the Difference?“ |
2013 | Asger Greval Petersen (Røntgenfysik, Region Nordjylland): “Dose optimisation for intraoperative cone-beam flat-detector CT in paediatric spinal surgery“ |
2012 | Mai-Britt Kyed Jørgensen (Aarhus Universitetshospital): “Tolerance levels of EPID-based quality control for volumetric modulated arc therapy“ |
2011 | Jesper Kallehauge (Aarhus Universitetshospital): “Apparent Diffusion Coefficient as a quantitative parameter in diffusion weighted MR imaging in gynecologic cancer“ |
2010 | Henrik Robenhagen Jensen (Odense Universitetshospital) |
2009 | Jens Zimmerman (Rigshospitalet): “DMLC motion tracking of moving targets for intensity modulated arc therapy treatment: a feasibility study“ |
2008 | Per Rugaard Poulsen (Århus Universitetshospital): “Accuracy of image-guided radiotherapy of prostate cancer based on the BeamCath® urethral catheter technique“ |
2007 | Claus Flensted Behrens (Universitetshospitalet i Herlev): “Dose build-up behind air-cavities“ |
2006 | Markus Nowak Lonsdale (Bispebjerg Hospital) |
2005 | Martin Berg (Vejle Sygehus): “Recombination Factors for the FC65-G and the Roos Ionization Chambers“ |
Retningslinjer for prisuddeling findes her.
DSMFs fond blev opløst på generalforsamlingen 2018. I den forbindelse overgik ”Retningslinjerne for tildeling af DSMF – Ung Fysiker Pris” til Dansk Selskab for Medicinsk Fysik, der forpligter sig til fortsat at uddele ”Ung Fysiker Pris”.
Dato: 23. april 2024
Tid: 16.30-17.30
Sted: Milling Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart
DSMF symposium 2024
23. april til 24. april 2024, se program og tilmeld dig: Tilmeldingsfrist: 5. marts 2024 kl. 23:55.
Christine Voetmann
Jens Edmund
Peter Fröhlich Staanum
Thomas Lund Andersen
Jesper Thygesen
Birgitte Maria Nielsen
(Sekretær)
Bestyrelseskontakt: Lars Poulsen Toldbod
§1. Navn og hjemsted | ||
1.1. | Selskabets navn er Dansk Selskab for Medicinsk Fysik. På engelsk: Danish Society for Medical Physics. Officiel forkortelse: DSMF | |
1.2. | Selskabets hjemsted er den fungerende formands arbejdsadresse. | |
§2. Formål | ||
Selskabets formål er: | ||
2.1. | at befordre teoretiske og praktiske fremskridt på det medicinsk fysiske område. | |
2.2. | at varetage medlemmernes fælles interesser indenfor forskning og uddannelse, herunder at planlægge og administrere specialuddannelsen til hospitalsfysiker i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinier. | |
2.3 | at bidrage til styrkelse af medlemmernes faglige netværk. | |
2.4 | at samarbejde med andre organisationer på områder, der har betydning for det medicinsk fysiske område. | |
2.5 | Selskabet er tilsluttet International Organisation of Medical Physics (IOMP), European Federation of Organisations for Medical Physics (EFOMP) og Nordic Association for Clinical Physics (NACP) og kan etablere kontakt til andre relevante internationale selskaber. På selskabets hjemmeside fremgår det, hvilke selskaber, der aktuelt er kontakt til. | |
§3. Medlemsskab | ||
3.1. | Som ordinært medlem kan optages enhver, som har a) en længerevarende teknisk/naturvidenskabelig uddannelse og b) igangværende/fuldført uddannelse til hospitalsfysiker eller arbejde/erfaring indenfor medicinsk fysik på tilsvarende fagligt niveau. | |
3.2. | Som ekstraordinært medlem kan optages enhver, der ved sin virksomhed fremmer selskabets formål. Ekstraordinære medlemmer har ikke stemmeret, og er ikke valgbare til bestyrelse og udvalg. | |
3.4. | Anmodning om optagelse som medlem fremsendes til selskabets sekretær, som almindeligvis imødekommer anmodningen. Ved tvivl om ansøgers faglige baggrund, foretager bestyrelsen en vurdering. Liste over årets nytilkomne medlemmer fremgår af hjemmesiden og udsendes med bestyrelsens beretning ved den næstfølgende generalforsamling jfr. §6.2. | |
3.5. | Æresmedlemmer kan efter bestyrelsens forslag udnævnes/optages i selskabet, når på en given generalforsamling 2/3 af de afgivne stemmer er for optagelsen. Æresmedlemmer har rettigheder som ordinære medlemmer. | |
3.6. | Udmeldelse kan kun ske til et årsskifte efter skriftlig anmodning til kassereren. | |
3.7. | Ved kontingentrestance ud over 1 år fortabes medlemsskabet. Genindmeldelse kan kun finde sted efter udligning af restancen. | |
3.8. | Til eksklusion af et medlem kræves mindst 2/3 af de afgivne stemmer ved en hemmelig afstemning blandt alle ordinære medlemmer. | |
§4. Økonomi | ||
4.1. | Selskabets regnskabsår følger kalenderåret. | |
4.2. | Medlemmerne skal betale et årligt kontingent, der fastsættes på generalforsamlingen og opkræves i regnskabsåret. Kontingentet for ekstraordinære medlemmer skal være lavere end for ordinære medlemmer. Æresmedlemmer og pensionerede medlemmer er kontingentfrie. | |
4.3. | Selskabets regnskaber revideres af de på generalforsamlingen valgte revisorer eller, i tilfælde af forfald, af den valgte revisorsuppleant. Selskabets regnskaber underskrives af kassereren samt revisor og offentliggøres senest to måneder efter regnskabsårets afslutning. Regnskaberne fremlægges til godkendelse på den førstkommende generalforsamling. | |
4.4. | Selskabet hæfter kun med den til enhver tid værende formue. | |
§5. Bestyrelsen | ||
5.1. | Bestyrelsen består af 1 formand samt mindst 4 og højst 6 andre medlemmer. Ved stemmelighed i bestyrelsen er formandens stemme udslagsgivende. | |
5.2. | Bestyrelse og formand vælges på en ordinær generalforsamling for 2 år ad gangen. Genvalg kan finde sted for yderligere 2 perioder. Et medlem, der har siddet i bestyrelsen i 6 år, kan kun nyvælges til bestyrelsen, når der er gået mindst 2 år siden sidste funktionsperiode. Dog kan et medlem, som har siddet i bestyrelsen i 6 år, vælges til formand for 2 år med mulighed for genvalg én gang. Det bør tilstræbes, at der opstilles kandidater fra alle grenspecialer. Hvis antallet af kandidater overstiger antallet af pladser, foretages skriftligt valg. Valg til formandsposten foretages først. Hver stemmeberettiget kan derefter stemme på så mange kandidater, som der er pladser. Valgt til bestyrelsen er inden for hvert grenspeciale den kandidat, der her har fået flest stemmer. Resterende pladser tilfalder herefter kandidaterne med højest stemmetal uanset gren. | |
5.3. | Bestyrelsen afgør hvem af dens medlemmer, der i formandens frafald skal fungere som formand. En eventuel vakance i bestyrelsen kan bestå indtil førstkommende generalforsamling. | |
5.4. | Bestyrelsen konstituerer sig selv med kasserer og sekretær og organiserer selv sit arbejde. Bestyrelsen udpeger selskabets repræsentanter i nationale og internationale organisationer, udvalg og nævn m.m. Det er ikke muligt for formanden at bestride kassererposten. | |
5.5. | Kommunikation mellem bestyrelse og medlemmer foregår via selskabets hjemmeside eller ved e-mail. Hvor der i lovene er foreskrevet skriftlighed, skal der (mindst) ske udsendelse af e-mail. Det er det enkelte medlems ansvar at sikre sig, at selskabet modtager besked om ændringer i e-mail-adresser. | |
5.6. | Formanden og yderligere et medlem af bestyrelsen tegner bestyrelsen og i formandens fravær formandens stedfortræder (§5.3) og yderligere et medlem af bestyrelsen. | |
§6. Ledelse og kompetence | ||
6.1. | Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed. Den daglige ledelse foretages af bestyrelsen, der repræsenterer DSMF udadtil og påser at de af generalforsamlingen vedtagne beslutninger udføres. | |
6.2. | Den ordinære generalforsamling afholdes hvert forår. Generalforsamlingen holdes i Danmark i tilknytning til det årlige DSMF-symposium, men kan afholdes selvstændigt i Danmark, hvis DSMF-symposiet indgår i et fællesnordisk møde (NACP) i et andet land. Dagsordenen skal mindst omfatte følgende punkter:
Forud for generalforsamlingen indkalder sekretæren i en e-mail forslag til emner. Skriftlige forslag skal være bestyrelsen i hænde senest 28 dage før afholdelse af generalforsamlingen. | |
6.3. | En ekstraordinær generalforsamling: | |
a) kan indkaldes på ønske af bestyrelsen alene, men | ||
b) skal indkaldes og afholdes indenfor 5 uger efter formandens modtagelse af et skriftligt forlangende fra mindst 6 ordinære medlemmer, der samtidig angiver forhandlingsemnet eller -emnerne. | ||
6.4. | Ordinær og ekstraordinær generalforsamling indkaldes skriftligt af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel. Indkaldelsen skal indeholde endelig dagsordenen. | |
6.5. | Ved en generalforsamling må kun de emner, der er angivet i dagsordenen, optages til beslutning. | |
6.6. | En generalforsamling er beslutningsdygtig, når den er lovlig varslet. Kun de fremmødte ordinære medlemmer uden kontingentrestance har stemmeret. | |
6.7. | Alle spørgsmål på en generalforsamling afgøres ved simpelt stemmeflertal, undtagen i forhold under §3.8, §10 og §11.2. Såfremt der fra blot én stemmeberettiget på generalforsamlingen udtrykkes ønske om skriftlig hemmelig afstemning, skal en sådan afholdes. 1/3 af de fremmødte ordinære medlemmer på en generalforsamling kan kræve, at et spørgsmål sendes til skriftlig hemmelig urafstemning blandt alle ordinære medlemmer. Urafstemning holdes inden for 5 uger. | |
6.8. | Selskabet har følgende stående udvalg, som refererer til bestyrelsen: 1) Uddannelsesrådet, jfr. §7 2) Bedømmelsesudvalget, jfr. §8 3) Symposieudvalget, jfr. §9 Bestyrelsen kan i øvrigt nedsætte grupper til behandling af sager af særlig interesse (SIG) for medlemmerne. Medlemmerne orienteres på selskabets hjemmeside om udvalgs sammensætning og kommissorium. | |
§7. Uddannelseråd | ||
7.1. | Uddannelsesrådet varetager medlemmernes interesser vedrørende specialuddannelse i medicinsk fysik i overensstemmelse med Sundhedstyrelsens retningslinier. Rådet består af 6 medlemmer og indtil 4 suppleanter. Opstilling og valg sker inden for 4 valggrupper: 2 medlemmer(+ 1 suppleant) med fagligt speciale i onkologisk strålebehandling 1 medlem (+ 1 suppleant) med fagligt speciale i diagnostisk radiologi 1 medlem (+ 1 suppleant) med fagligt speciale i nuklearmedicin 1 medlem (+ 1 suppleant) fra gruppen af nyuddannede (uddannelse afsluttet inden for 4 år forud for generalforsamlingen) Hertil kommer 1 medlem udpeget af bestyrelsen efter generalforsamlingen. | |
7.2. | Kun ordinære medlemmer af selskabet, der har opnået godkendelse som uddannet/erfaren hospitalsfysiker i et af de tre faglige specialer, er valgbare til Uddannelsesrådet. I tvivlstilfælde er det det siddende Uddannelsesråd, der afgør, om en kandidat er valgbar. Kun ordinære medlemmer af selskabet har stemmeret ved valget til Uddannelsesrådet. | |
7.3. | Valg til Uddannelsesrådet gælder for en periode af 2 år; genvalg af siddende medlemmer kan kun finde sted op til 3 på hinanden følgende gange. I valgår indkalder selskabets bestyrelse forud for generalforsamlingen forslag til kandidater blandt de valgbare medlemmer. Opstilling og valg sker i 4 valggrupper, jfr. §7.1. For hver valggruppe søges opstillet mindst det tilstrækkelige antal personer til at dække både post(er) og 1 suppleant for gruppen. Opstilling kan ske forud ved henvendelse til bestyrelsen, eller direkte på generalforsamlingen. På generalforsamlingen foretages skriftligt valg, hvor enhver stemmeberettiget kan afgive i alt 5 stemmer, fordelt svarende til antallet af pladser i hver valggruppe. Valgt til pladserne i Uddannelsesrådet er de, der indenfor hver deres valggruppe opnår de højeste stemmetal. Tilsvarende foretages efterfølgende valg til suppleantposterne i hver valggruppe. Det nye Uddannelsesråd tiltræder senest 1 måned efter den ordinære generalforsamling og konstituerer sig med en formand. Sammensætningen af Uddannelsesrådet meddeles Sundhedsstyrelsen. | |
7.4. | Uddannelsesrådet indgiver skriftlig beretning til bestyrelsen forud for den årlige ordinære generalforsamling og aflægger mundtlig beretning ved generalforsamlingen. | |
7.5. | Med mindre Sundhedsstyrelsen fastsætter anden klageadgang, kan afgørelser truffet af uddannelsesrådet ankes til bestyrelsen. | |
§8. Fagligt bedømmelsesudvalg | ||
8.1. | Til faglig bedømmelse af hospitalsfysikere som medicinsk fysisk ekspert i et eller flere specialeområder i medicinsk fysik og til vurdering af de årlige indberetninger til CPD-systemet for kontinuert uddannelse og professionel udvikling har selskabet et Bedømmelsesudvalg. Udvalget er tillige selskabets bedømmelsesudvalg vedrørende besættelse af cheffysikerstillinger. Udvalget består af 1 medlem og 1 suppleant fra hvert af de tre faglige specialer samt 1 medlem udpeget af bestyrelsen. Kun ekspertbedømte medlemmer er valgbare eller kan udpeges. | |
8.2. | Ethvert medlem, der har Sundhedsstyrelsens godkendelse som uddannet hospitalsfysiker eller tilsvarende dokumenterede kvalifikationer, og som yderligere har deltaget i CPD systemet de seneste fem år igennem årlige indberetninger, kan lade sig indstille til bedømmelse til kvalificeret ekspert. Anmodningen sendes til Bedømmelsesudvalget, der orienterer selskabets bestyrelse ved sekretæren om modtagelse af anmodningen. Bedømmelsesudvalget skal afgive skriftlig bedømmelse senest 4 måneder efter modtagelse af anmodningen. EFOMP’s retningslinier for kvalifikationskravene til den medicinsk fysiske ekspert er vejledende tillige med EFOMP’s beskrivelse af kravene til den kontinuerte uddannelse og professionelle udvikling (CPD) i medicinsk fysik. Bedømmelsesudvalget kan lade sig supplere med faglig ekspertise og skal i tvivlsspørgsmål om faglig kompetence indhente udtalelser fra EFOMP (via formand/sekretær i EFOMP’s uddannelseskomite). Bedømmelsen skal revurderes hvert 5. år. | |
8.3. | Valg til Bedømmelsesudvalget gælder for en periode af 2 år; genvalg af siddende medlemmer kan finde sted op til 3 på hinanden følgende gange. I valgår indkalder selskabets bestyrelse forud for generalforsamlingen forslag til kandidater blandt de valgbare medlemmer. Der søges opstillet mindst 2 kandidater fra hvert af de tre faglige specialer: onkologisk strålebehandling, diagnostisk radiologi og nuklearmedicin. Opstilling kan ske forud ved henvendelse til bestyrelsen, eller direkte på generalforsamlingen. På generalforsamlingen foretages skriftligt valg, hvor enhver stemmeberettiget kan afgive en stemme på en kandidat fra hver valggruppe. Valgt til Bedømmelsesudvalget er de 3, der indenfor hver deres valggruppe opnår højest stemmetal. Suppleanter bliver tilsvarende de 3, der indenfor hver deres valggruppe har opnået næsthøjest stemmetal. Det nye Bedømmelsesudvalg tiltræder senest 1 måned efter den ordinære generalforsamling og konstituerer sig med en formand. | |
8.4. | Bedømmelsesudvalget indgiver skriftlig beretning til bestyrelsen forud for den årlige ordinære generalforsamling og aflægger mundtlig beretning ved generalforsamlingen. | |
8.5. | Afgørelser truffet af det faglige bedømmelsesudvalg kan ankes ved henvendelse til bestyrelsen, som derefter udpeger et uvildigt udvalg af ekspertbedømte til behandling af klagen. | |
§9. Symposieudvalget | ||
9.1. | Bestyrelsen nedsætter et symposieudvalg med repræsentation fra bestyrelsen til planlægning og afvikling af videnskabelige møder; der forventes (mindst) gennemført et årligt symposium. | |
9.2. | Symposieudvalget kan efter behov supplere sig med det nødvendige antal medlemmer. | |
9.3. | Bestyrelsen sikrer Symposieudvalget den nødvendige økonomiske handlefrihed ved allokering af midler fra foreningen. Udvalget fremlægger et budget til bestyrelsens godkendelse og aflægger regnskab til bestyrelsen senest 6 måneder efter et afholdt symposium og desuden forud for generalforsamlingen. | |
§10. Ændring af lovene | ||
10.1 Ændringer i lovene kan foretages ved ordinær eller ekstraordinær generalforsamling efter at forslag til ændringer skriftligt er tilstillet medlemmerne ved generalforsamlingens indvarsling. Vedtagelse af lovændringer forudsætter (a) at mindst halvdelen af selskabets ordinære medlemmer er tilstede og (b) at mindst 2/3 af de tilstedeværende ordinære medlemmer stemmer for forslaget. Såfremt (a) ikke er opfyldt, kan forslaget udsættes til en følgende ordinær generalforsamling eller sendes til skriftlig urafstemning. I begge tilfælde kan lovændringer da vedtages ved simpel stemmeflerhed. | ||
§11. Opløsning af Selskabet | ||
11.1. | Forslag om opløsning af Selskabet kan optages på dagsordenen for en generalforsamling efter reglerne i §6.2 eller §6.3. | |
11.2. | Vedtagelse af Selskabets opløsning på en generalforsamling kræver, at 2/3 af selskabets ordinære medlemmer stemmer for opløsningen. Er denne betingelse ikke opfyldt, skal spørgsmålet afgøres ved en skriftlig, hemmelig urafstemning blandt alle selskabets ordinære medlemmer. Selskabet opløses, hvis over 2/3 af de afgivne stemmer er for opløsning. | |
11.3. | Efter vedtagelse af opløsning af Selskabet skal en generalforsamling afgøre, hvortil Selskabets eventuelle formue skal anvendes. | |
§12. 12.1 | Ikrafttræden Nærværende vedtægter træder i kraft ved vedtagelse. |
Opdateret 22. maj 2017
Her kan du downloade DSMFs Datapolitik og fortegnelse over persondatabehandling i DSMF.