Mindeord

22. september 2021 - Heidi Rønde

Mindeord for Karl Arne Jessen
af Kjeld Olsen

Karl Arne Jessen var kandidat fra Århus Universitet, hvor han læste på Fysik-Kemi linjen. Efter eksamen blev han ansat på radiofysisk afdeling på Århus kommunehospital. Han blev involveret i ansættelsen af flere fysikere på de radiofysiske afdelinger, hvor der førhen kun var ansat ingeniører. Han var ivrig efter mere videnskabeligt arbejde på afdelingen og udførte selv et licentiatarbejde omkring afdelingens Co-60 kilde.

Han blev chef for afdelingen i 1977. Han fulgte med i det europæiske arbejde for at lave en europæisk forening for medicinsk fysik og forsøgte at overtale de andre fysikere i Danmark til at lave en dansk forening for medicinsk fysik. Forsøget lykkedes i 1982, og han blev valgt som foreningens første formand. Interessen for situationen i Europa var stadig stor, og han arbejdede ihærdigt på at få lavet en dansk uddannelse i medicinsk fysik. Trods modvilje fra SIS lykkedes det i 1995 at få skabt en uddannelsesplan, der indeholdt alle tre grene af den medicinske fysik.

Han var i en treårs periode præsident i EFOMP og holdt mange indlæg på DSMFs generalforsamlinger om EFOMPs arbejde.

Skriv en kommentar

Du skal være logged ind for at deltage i debatten. Du kan logge ind her