Dansk Center for Partikelterapi har behandlet de første patienter

31. januar 2019 - Klaus Seiersen

Tirsdag startede den første patient behandling på Dansk Center for Partikelterapi (DCPT), hvilket blev annonceret på et pressemøde i Skejby i dag; samme dag som den anden patient startede sin behandling.

DCPT er således i klinisk drift, ikke mindst takket være de mange hospitalsfysikere, der har været involveret siden projektet blev beskrevet i 2011 og udbuddet til apparaturindkøbet blev gennemført i 2014. Siden 1. januar 2017 har der været fast personale ansat direkte på DCPT, og i dag er der 11 hospitalsfysikere ansat. Af disse har flere deltidsansættelse på f.eks. Rigshospitalet, Herlev Hospital og Odense Universitetshospital.

Mere information i pressemeddelelsen fra Region Midtjylland.

DCPT behandling

Det behandlingsansvarlige team ved den første behandling. Fra venstre: Hospitalsfysiker Anne Vestergaard, stråleterapeut Mette Helbo, ledende overlæge Morten Høyer, hospitalsfysiker Klaus Seiersen og stråleterapeut Mette Giørtz.

Skriv en kommentar

Du skal være logged ind for at deltage i debatten. Du kan logge ind her