Step og Shoot TBI indført på Rigshospitalet

5. december 2014 - Lotte S. Fog

D. 1. december 2014 har Rigshospitalet indført en forbedret teknik - kaldet "Step og Shoot TBI" - til helkropsbestråling (Total Body Irradiation, eller TBI). TBI er en højt specialiseret funktion og foretages i Danmark kun i Aarhus og på Rigshospitalet.  Step and Shoot TBI er endnu ikke implementeret i Århus. Af de ca. 65 patienter, som får TBI, behandles ca. 60 på Riget.

Den nye teknik er udviklet gennem erfaring fra Rigets store TBI program, og efter nylige studiebesøg på klinikker i Milano og London. Med Step og Shoot TBI leveres behandlingen med en række individuelt definerede behandlingsfelter tilpasset patientens anatomi, således at en uniform dosis leveres til hele kroppen. Dermed sikres, at bivirkningerne til behandlingen - som kan være betydelige for denne gruppe patienter - minimeres. Patientgruppen omfatter også unge og børn.

For at sikre kvaliteten af den nye behandling foretages in-vivo dosimetri af Claus E. Andersen og Siritorn Buranurak fra DTU for den første serie patienter. 

Vi på Riget er stolte over at levere en State of the Art behandling også til denne patientgruppe.  

Skriv en kommentar

Du skal være logged ind for at deltage i debatten. Du kan logge ind her