Bedømmelsesudvalgets beretning 2003/2004

til DSMF’s bestyrelse.

(Generalforsamlingen d. 2. april 2004)

 

 

For 2003 har 30 af 37 tilmeldte indsendt selvrapporteringsskemaet (81 %). Skemaerne er blevet gennemgået og vurderet af bedømmelsesudvalget og resultatet er tilstillet den enkelte. Der er ved vurderingen benyttet stort set samme regelsæt som for de fire foregående år, der er angivet på indberetningsskemaets bagside (eller på DSMF’s hjemmeside) og med de samme præciseringer som givet tidligere. For de 30 indsendte skemaer er gennemsnittet 57,1 CPD-points for 2003 (i 2002: 64,3). Fordelingen af points på de 3 forskellige kategorier er: 20,6 % , 57,3 % og 22 % (se bagside). For 2002 var fordelingen 25 %, 55 % og 21 % - respektivt er der altså sket en forringelse for kategori 1, der er den mere aktive og udadvendte aktivitet, hvilket udvalget må beklage, idet det må betragtes som vigtigt for fagets status og omdømme. Udvalget vil, også efter denne opgørelse, igen gerne opfordre til, at den selvlæste litteratur angives ved referencer, og i henhold til tidligere præcisering godtages maksimalt 20 point for denne aktivitet.

 

De tilmeldte som ikke har indsendt noget skema får en henvendelse fra udvalget med en forespørgsel om, hvorvidt man fortsat ønsker at være tilmeldt. Endvidere bør skemaerne indsendes årligt og fx ikke for 2 år ad gangen. Hvis der efter 2 forespørgsler (2 år i træk) stadig ikke bliver indsendt noget skema det 3. år, vil den pågældende blive slettet.

 

Sammen med resultatet udsendes skemaet for 2004. Det grundlæggende ved et CPD-system er kompetenceudvikling, hvorfor arbejde der normalt ligger inden for den pågældende stillingsbeskrivelse ikke giver CPD-points. Undervisning på de regionale/nationale uddannelseskurser for terapipersonalet giver også point fra 2003, d.v.s. at det eventuelt kan medtages på 2004 skemaet. Det bør nok også nævnes, at f.eks. vejledning af Ph.D. studerende giver point efter opgivelse og individuel vurdering af udvalget. Der opgives kun hele eller halve points. Udvalget vil gerne opfordre den nye generation af cheffysikere til at bakke op om systemet ved også at indsende skemaer.

 

Der har siden sidste beretning været givet tre ekspertanerkendelser, nemlig Jolanta Hansen (15.01.04), som er relateret til diagnostisk radiologi og Carsten Brink og Hans Lynggaard Riis begge relateret til onkologisk strålebehandling (01.04.04). Endvidere har udvalget været involveret i bedømmelsen af ansøgere til 3 cheffysikerstillinger. Navnene på de pågældende eksperter og kvalificerede ansøgere vil blive tilstillet Sundhedsstyrelsen. Til bedømmelsen anvendtes de vedtagne retningslinier (se DSMF’s hjemmeside).

 

 

 

Søren Baarsgaard Hansen, Michael Kragsholm, Karl Arne Jessen

24.03.2004