Fakta

Dato:

26. oktober 2015

Tidspunkt:

kl. 10:30

Sted:

Risø Campus

Dosimetri-workshop på Risø d. 26. oktober 2015

Dosimetri-workshop på Risø Campus
Mandag d. 26. oktober 2015
 
DTU Nutech vil hermed invitere til en workshop om medicinsk dosimetri (primært MV acceleratordosimetri).  Baggrunden for invitationen er at vi er ved at have vores nye laboratorium godt i gang, og vi vil gerne sikre en fortsat god kontakt til hospitalerne, og vi vil bidrage til udveksling af viden om dosimetri. Vi tænker os derfor et møde, hvor vi på baggrund af forskellige indlæg, diskuterer praktiske og teoretiske emner inden for dosimetri. Mødet er en workshop, så alle deltagere forventes at bidrage aktivt med indlæg eller diskussion. Følgende emner kunne danne udgangspunkt for et første møde:
1.       Status for DTU’s dosimetrilaboratorium.
2.       Status for alanindosimetri og mulighederne for audits.
3.       Småfeltsdosimetri, herunder (a) diskussion af anvendelsen af korrektionsfaktorer og status for anbefalingerne fra IAEA og AAPM, og (b) præsentation af DTU’s arbejde med at lave en forbedret målemetode (DFF projekt).
4.     Diskussion af resultaterne fra målingerne, hvor Anders Beierholm tog på rundtur med ”en avanceret instrumentering” til de daværende syv selvstændige radioterapiklinikker (se DTU-Nutech-8(EN) rapporten fra December 2014 – der er bl.a. et link fra DSMF’s hjemmeside).
5.       Erfaringer med kalibrering af ionkamre i MV beams.
6.       Resultaterne fra EURAMET projektet om dosimetri til kompleks radioterapi og nye EURAMET projekter.
7.       Anvendelse af Monte-Carlo i dosimetriprojekter.
8.       Måling af spredt stråling i pulserede beams.
9.       Nye detektorer og fantomer.
Mødet vil foregå mandag d. 26. oktober på DTU’s Risø Campus, Frederiksborgvej 399, Roskilde med start 10:30 (evt. før, hvis det er muligt for dem der evt. kommer langvejs fra) og afslutning 16:00.  Hvis du er interesseret i at deltage, eller hvis du har et forslag til et indlæg, som du selv vil bidrage med (evt. et af de ovenstående emner), eller som du mener kunne være relevant, så send en mail til clan@dtu.dk.

 

Der kan optjenes CPD point ved deltagelse i workshoppen og det endelige antal vil komme til at fremgå af http://dsmf.org/dsmf/cpd-systemet/forhaandsvurderede-kurser-mv/.

Det er gratis at deltage i mødet, men tilmelding er påkrævet. Det vil være godt at modtage interessetilkendegivelser eller tilmeldinger så tidligt som muligt.

Ptw 30013 Waterproof Farmer Chamber