Fakta

Dato:

05. oktober 2013

Tidspunkt:

kl. 13:00

Sted:

Den Sorte Diamant, Dronningesalen

Bohr & Modellen

I anledning af 100‐året for Bohrs atommodel byder Niels Bohr Institutet i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek på både foredrag, film og udstilling.

For at understrege den betydning, som atommodellen fortsat har i hele verden, har Niels Bohr Institutet inviteret tre amerikanske fysikere, heraf to nobelprismodtagere, til at fortælle om den udvikling, der er igangsat af Bohrs model. Til arrangementet kommer bl.a. fysiker og nobelprismodtager Steven Chu, der som energiminister hjalp Obama og energiministeriet med at se mulighederne i ren energi.

– Som danskere ved vi selvfølgelig, at Niels Bohrs atomteori er noget særligt. Men vi tænker ikke nødvendigvis over, at hans atomteori er baggrunden for, at vi kan sætte en dvd i afspilleren, gå på nettet og styre ud i verden med gps’en. Når vi hører om modellens anvendelse fra en international forsker, bliver vi måske mere bevidste om, at Bohrs model har ændret verden. Og ligesom Niels Bohr vil vi gerne være åbne og samarbejde internationalt, siger institutleder Robert Feidenhans'l fra Niels Bohr Institutet.

5. oktober 2013 kl. 13.00‐18.30

Den Sorte Diamant, Dronningesalen
Film og foredrag er på engelsk

 

Mere info her.